Hvor mange deler av CKD for biler?

Hvor mange deler av CKD for biler?

Automotive CKD, eller Completely Knocked Down, er en metode for bilproduksjon.Under CKD-produksjon brytes biler ned i deler og sendes til destinasjonen for montering.Denne metoden kan redusere transportkostnader og tariffer, så den er mye brukt over hele verden.

Sprøytestøpe-butikk

Generelt kan CKD til en bil deles inn i følgende fem deler:

(1) Motordel: inkludert motor, sylinderblokk, sylinderhode, veivaksel, kamaksel osv. Disse komponentene er bilens kraftkilde og er ansvarlige for å konvertere drivstoff til mekanisk energi som driver bilen fremover.

(2) Transmisjonsdel: inkludert clutch, girkasse, giraksel, differensial, etc. Rollen til denne delen er å overføre kraften til motoren til hjulene for å oppnå hastighetsendring og styring av bilen.

(3) Karosseridel: inkludert ramme, skall, dører, vinduer, seter osv. Karosseriet er hoveddelen av den ytre strukturen og det indre rommet til bilen, som frakter passasjerer og gods.

(4) Elektrisk del: inkludert batteri, generator, starter, lys, instrumentpanel, bryter osv. Disse komponentene er ansvarlige for å sørge for og regulere det elektriske systemet til bilen for å sikre normal drift av bilen.

(5) Chassisdel: inkludert fjæringssystem, bremsesystem, styresystem osv. Chassiset er en viktig struktur i bunnen av bilen, som bærer hovedvekten av bilen og gir funksjonene kjøring, styring og bremsing.

Dette er de grunnleggende komponentene til bil-CKD, men avhengig av modell og produsent kan den spesifikke sammenbruddet være annerledes.

Generelt er fordelene med CKD-metoden at den kan redusere produksjons- og transportkostnader, og samtidig lette internasjonal handel.Men samtidig krever denne tilnærmingen også høyere monteringsteknologi og kvalitetsstyring for å sikre kvaliteten og ytelsen til sluttproduktet.


Innleggstid: 21. februar 2024