Hvordan justere den varme løpeformen?

Hvordan justere den varme løpeformen?

Justeringsprosessen for varmløperform inkluderer følgende tre aspekter:

1. Forberedelsesstadiet

(1) Kjent til formstrukturen: Først av alt må operatøren lese formdesigntegningene og instruksjonene i detalj for å forstå strukturen, egenskapene og arbeidsprinsippene til formen, spesielt utformingen og driften av hotrunner-systemet.

(2) Sjekk statusen til utstyret: sjekk normal drift av sprøytestøpemaskinen, varmløperkontrolleren, temperaturkontrollinstrumentet og annet utstyr for å sikre at strømforsyningen og luftforsyningen er stabil.

(3) Klargjør verktøy og materialer: Klargjør verktøy som kan være nødvendig under igangkjøringsprosessen, som skrutrekkere, skiftenøkler, termometre, etc., og nødvendige reservedeler og råvarer.

 

广东永超科技塑胶模具厂家模具车间实拍17

 

2. Feilsøkingsfase

(1) Angi temperaturparametere: Angi rimelige varmeløpstemperaturparametere i henhold til kravene til former og råvarer.Vanligvis krever dette referanse til smeltetemperaturområdet til materialet og temperaturområdet anbefalt i formdesignet.

(1) Start hotrunner-systemet: Start hotrunner-systemet i rekkefølgen av drift, og vær oppmerksom på displayet til temperaturkontrollinstrumentet for å sikre at temperaturen er stabil og når den innstilte verdien.

(2) Installer formen: Installer formen på sprøytestøpemaskinen, og sørg for at formen og sprøytestøpemaskinens justering er nøyaktig for å unngå avvik.

(3) Injeksjonstest: foreløpig injeksjonstest for å observere strømnings- og støpeeffekten til smeltet plast.Juster injeksjonshastighet, trykk og tid i henhold til testresultatene.

(5) Temperaturfinjustering: I henhold til resultatene fra injeksjonstesten, finjusteres temperaturen på den varme løperen for å oppnå den beste støpeeffekten.

(6) Produktkvalitetskontroll: kvalitetskontroll av produkter, inkludert utseende, størrelse og indre struktur.Hvis det er ukvalifiserte produkter, er det nødvendig å justere formparametrene ytterligere eller kontrollere varmeløpssystemet.

3. Vedlikeholdsfase

(1) Regelmessig rengjøring: Rengjør det varme løpersystemet og formen regelmessig, fjern akkumulerte gjenværende materialer og støv, og hold det i god stand.

(2) Inspeksjon og vedlikehold: sjekk regelmessig de ulike komponentene i varmeløpssystemet, som varmeovner, termoelementer, shuntplater, etc., for å sikre at de fungerer normalt og erstatte de skadede delene i tide.

(3) Registrer data: Registrer temperaturparametere, injeksjonsparametere og produktkvalitetsinspeksjonsresultater for hver justering for påfølgende analyse og forbedring.

Gjennom trinnene ovenfor kan justeringsprosessen for varmløperformen fullføres.Det skal bemerkes at justeringsprosessen alltid bør være forsiktig og tålmodig, justere parametrene gradvis og observere effekten, for å oppnå den beste støpeeffekten og produktkvaliteten.Samtidig må operatøren ha viss faglig kunnskap og erfaring for å sikre nøyaktigheten og sikkerheten til justeringen.


Innleggstid: Mar-08-2024