Hvordan beregne kjøletiden til sprøytestøpeformen?

Hvordan beregne kjøletiden til sprøytestøpeformen?

Avkjølingstiden til sprøytestøpeformen er en nøkkelparameter, som direkte påvirker sprøytestøpesyklusen samt kvaliteten og produksjonseffektiviteten til produktet.Beregningen av kjøletid involverer flere faktorer, inkludert formdesign, formmateriale, produktform og tykkelse og produksjonsmiljø.

Følgende forklarer i detalj hvordan du beregner kjøletiden for sprøytestøpeformer:

Først må vi forstå definisjonen av kjøletid.Avkjølingstid refererer til tiden som kreves fra den smeltede plasten fyller hulrommet, porten er forseglet og produktet herder.I løpet av denne tiden sprer plasten varme gjennom kjølesystemet til formen og når gradvis en herdetilstand som kan fjernes fra formen.

Den grunnleggende formelen for å beregne kjøletiden involverer vanligvis flere variabler, som plastens termiske ledningsevne, spesifikk varme, tetthet og kjølekapasiteten til formen.Disse parameterne kan hentes fra materialegenskapsdata og formdesigndata.Samtidig er også tykkelsen på det støpte produktet en viktig påvirkningsfaktor, fordi den bestemmer volumstørrelsen på plasten som skal avkjøles i formen.

I den spesifikke beregningsprosessen er det først nødvendig å bestemme utformingen og parametrene til kjølesystemet i henhold til produktdesignet og formstrukturen, for eksempel plasseringen, størrelsen og strømningshastigheten til kjølevannskanalen.Deretter, kombinert med de termiske ytelsesdataene til støpematerialet, beregnes kjølehastigheten til plasten i formen ved prinsippet om varmeoverføring.Dette involverer ofte komplekse matematiske modeller og beregningsprogramvare for å simulere kjøleprosessen til plasten i formen.

广东永超科技模具车间图片13

I tillegg til teoretiske beregninger, må den faktiske produksjonen også verifisere og optimalisere kjøletiden gjennom formtesting og feilsøking.I prosessen med muggtesting kan støpe- og kjøleeffekten til produktet observeres, og kjølesystemparametrene og støpeprosessforholdene kan justeres i henhold til den faktiske situasjonen for å oppnå den beste kjøleeffekten og produksjonseffektiviteten.

Det er viktig å merke seg at beregningen av kjøletid ikke er statisk, den påvirkes av en rekke faktorer.For eksempel vil omgivelsestemperatur, fuktighet, muggtemperatur, plasttemperatur osv. ha innvirkning på kjøletiden.Derfor, i faktisk produksjon, er det nødvendig å fleksibelt justere kjøletiden i henhold til den spesifikke situasjonen for å sikre kvaliteten og produksjonseffektiviteten til produktet.

For å oppsummere er kjøletidsberegningen av sprøytestøpe en kompleks og viktig prosess, som involverer omfattende vurdering og beregning av mange faktorer.Gjennom rimelig beregning og justering kan sprøytestøpesyklusen optimaliseres for å forbedre produktkvaliteten og produksjonseffektiviteten.


Innleggstid: Apr-07-2024