Hva er sprøytestøpeprosessen til medisinske deler?

Hva er sprøytestøpeprosessen til medisinske deler?

Sprøytestøpeprosessen for medisinske deler er en kompleks og delikat prosess som involverer flere nøkkelledd for å sikre at kvaliteten og ytelsen til sluttproduktet oppfyller de strenge kravene til medisinsk industri.

东莞永超塑胶模具厂家注塑车间实拍20

Injeksjonsstøping av medisinske deler inkluderer hovedsakelig følgende 6 aspekter av trinnene:

(1) Produktanalyse og design

Utfør detaljert produktanalyse og design i henhold til de spesifikke kravene til medisinske deler, inkludert størrelse, form, funksjon og nødvendig biokompatibilitet og korrosjonsbestandighet.Dette stadiet er nøkkelen for å sikre jevn fremdrift av påfølgende produksjon, og det er nødvendig å fullt ut vurdere flere faktorer som materialvalg, formdesign og sprøytestøpeprosess.

(2) Formdesign og produksjon

I henhold til kravene til produktdesign, formdesign, inkludert bestemmelse av formstruktur, størrelse og materiale.Deretter brukes høypresisjonsmaskiner og prosesser for å lage former som oppfyller kravene.Presisjonen og kvaliteten på formen påvirker direkte presisjonen og utseendekvaliteten til sprøytestøpeproduktet.

(3) Velg passende medisinske plastmaterialer og forbehandle dem

Medisinske plastmaterialer må ha høy styrke, biokompatibilitet, kjemisk korrosjonsbestandighet og andre egenskaper.Forbehandlingsprosessen inkluderer tørking, støvfjerning, fargeallokering, etc., for å sikre kvaliteten og stabiliteten til råvarene.

(4) Gå inn i sprøytestøpestadiet

De forbehandlede plastråvarene legges inn i en sprøytestøpemaskin og varmes opp til smeltet tilstand.Den smeltede plasten sprøytes deretter inn i formen ved høyt trykk, hvor den avkjøles og herdes for å danne de nødvendige medisinske delene.I denne prosessen må parametere som temperatur, trykk og hastighet til sprøytestøpemaskinen kontrolleres strengt for å sikre kvaliteten og ytelsen til produktet.

(5) avforming og etterbehandling

Fjern injeksjonsdelene fra formen og utfør den nødvendige etterbehandlingen, som trimming, polering, sprøyting, etc., for å forbedre utseendekvaliteten og ytelsen til produktet.

(6) Kvalitetsinspeksjon og kontroll.

Streng kvalitetstesting av injeksjonsdeler, inkludert størrelse, utseende, ytelse, etc., for å sikre samsvar med standardene og kravene til medisinsk industri.Bare gjennom streng kvalitetstesting kan vi sikre sikkerheten og påliteligheten til medisinske deler og tilbehør.

Gjennom hele prosessen må det også rettes oppmerksomhet mot vedlikeholdet av et støvfritt eller lite mikrobielt miljø, samt bruk av medisinske plastmaterialer for å sikre at produktene oppfyller de spesielle kravene til medisinsk industri.

For å oppsummere er sprøytestøpingsprosessen av medisinske deler en kompleks og delikat prosess som krever streng kontroll av alle aspekter for å sikre at kvaliteten og ytelsen til sluttproduktet oppfyller de strenge kravene til medisinsk industri.


Innleggstid: mai-07-2024