Hva er den grunnleggende kunnskapen om sprøytestøpestruktur?

lue er den grunnleggende kunnskapen om sprøytestøpestruktur?

Sprøytestøping er nøkkelen til sprøytestøping, og dens strukturdesign har en viktig innvirkning på produktkvalitet, produksjonseffektivitet og produksjonskostnad.Her er en detaljert introduksjon til grunnleggende kunnskap om injeksjonsstøpestruktur, det er hovedsakelig følgende 6 aspekter, håper å hjelpe deg.

注塑车间实拍01

1. Mold infrastruktur
Formfundamentstrukturen inkluderer hovedsakelig den øvre malen, den nedre malen, den faste platen, den bevegelige platen, føringsstolpen og føringshylsen, avstandsjusteringsmekanismen til malen, ejektoranordningen osv. Blant dem den øvre malen og den nedre malen er de to hoveddelene av formen, koblet sammen av den faste platen, samtidig gjennom styresøylen og styrehylseposisjonering, for å sikre nøyaktigheten og stabiliteten til formen.

2. Sprøytestøpesystem
Sprøytestøpesystemet består av en dyse, en trakt, en skrue, en varmeovn og en temperaturkontroller, etc., som brukes til å varme og smelte plastråmaterialer og injisere det smeltede materialet inn i formen gjennom dysen for å danne produkter.I sprøytestøpesystemet er skruen kjernekomponenten, dens diameter, tverrsnittsareal, lengde, stigning og andre parametere har en avgjørende innvirkning på stabiliteten, fluiditeten, trykket og hastigheten til sprøytestøpeprosessen.

3. Kjølesystem
Kjølesystemet består hovedsakelig av vannkanal og vannutløp.Dens funksjon er å kontrollere temperaturen på formen ved å introdusere kjølevann i formen, for å sikre høy kvalitet, konsistens og stabilitet til produktet i støpeprosessen.Samtidig kan det rimelig utformede kjølesystemet også optimalisere injeksjonssyklusen og forbedre produksjonseffektiviteten.

4. Ejektoranordning
Ejektoranordningen er nøkkeldelen av de sprøytestøpte delene fra formen, dens rolle er å skyve formdelene ut av formen gjennom kompresjonsfjæren eller hydraulisk kraft, og sikre formen, størrelsen og overflatekvaliteten til delene intakt.

5. Formmaterialer
Valget av dysemateriale påvirker direkte levetiden og kostnadene for dysen.I henhold til forskjellige bruksscenarier og krav inkluderer vanlige formmaterialer verktøystål, hardlegering, aluminiumslegering og polymermaterialer.Ved valg av muggmaterialer må du vurdere formen på injeksjonsprodukter, størrelse, materiale, produksjonsparti og andre faktorer.

6. Vedlikehold av mugg
I produksjonsprosessen vil formen bli påvirket av termisk ekspansjon, termisk krymping og friksjon, som er lett å sprekke, slites, deformasjon og andre problemer.For å sikre stabiliteten og varig bruk av formen, er det nødvendig å utføre regelmessig vedlikehold, rengjøring og påkledning, spesielt for å ta hensyn til rustforebygging og vedlikehold av formen.

Kort sagt, design av sprøytestøpeform er en av de viktige leddene i prosessen med sprøytestøping, behovet for å rimelig designe størrelsen, formen, materialene og parameterne til hver del i henhold til de faktiske behovene, for å sikre produksjon av høy -kvalitets, effektive og pålitelige injeksjonsprodukter.


Innleggstid: mai-09-2023